Skip to content

Viken Runt 2016

Nu har jag kört mitt första lopp någonsin, om man inte räknar med Ranta Trampet som kördes här i Falköping på det glada nittiotalet. Resultatet var över förväntan måste jag säga.

Jag inledde dagen med att hämta upp Jonas på väg till Töreboda, hans klubbkamrater skulle cykla till Töreboda från Skövde som uppvärmning. Väl på plats så hämtar jag nummerlapp och byter sedan om och får nästan stressa iväg till starten som går i ett villakvarter på andra sidan kanalen.

Starten går och jag trampar iväg i lagom takt för att känna lite på kroppen och blir ganska snart omkörd av två män som jag tar rygg på då det inte gick fortare än att jag hade krafter att haka på. Efter ett tag när samma person har dragit konstant så rullar jag fram till mannen framför mig och hälsar och börjar kolla läget och så. Han berättar att han inte cyklat på över ett år och bara hänger på så länge han orkar, mannen längst fram trampar fortfarande på i täten så jag rullar fram till honom också och hälsar och kollar om jag ska hjälpa till med dragarbetet. Han tackar för erbjudandet och jag tar täten och trampar på i ungefär samma tempo som innan.

Efter några kilometer så kommer en backe där vi trampar på ett ganska friskt tempo och i backen så upptäcker jag att ”hänger på så länge jag orkar” nu inte syns till alls bakom oss. Nu är vi bara två som jobbar på, tar några förningar innan jag känner att jag inte har ork till det tempot som min kamrat håller. Det är framför allt i uppförsbackarna som jag tappar, jag gör iofs medvetet en sänkning av farten för att slippa dra på mig mjölksyra. Till min stora glädje så märker jag att när min kamrat, som också kör på en Sintesi, alltid släpper av på takten när han kommit upp för att ge mig chansen att komma ikapp. Detta gör att jag hela tiden har en rygg att jobba på vilken i sin tur ger mig ett resultat som är bättre än om jag hade harvat runt själv.

För den som funderar på att köra Viken Runt så kan jag bara säga, KÖR! Ett väl arrangerat lopp med väldigt mycket publik ute i skogarna som hejar på. Det är verkligen en folkfest i Töreboda när loppet går av stapeln och det gör att jag kommer garanterat köra igen nästa år.

Jonas som startade 45 minuter efter mig sa innan starten att han hade som mål att köra om mig, han lyckades aldrig! Jag gick i mål 5 minuter före honom! =)

Resultat: 67km – 2.32

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *