Skip to content

Vätternrundan för nybörjare – Del 1 Introduktion

Sväng bara höger!

Ska du cykla Vätternrundan för första gången? Är du nervös? Vill du få lite koll på läget? Då är förhoppningsvis detta en serie av inlägg för dig. Har du cyklat tidigare är du självklart välkommen att läsa och dela med dig av dina erfarenheter.

Från början hade jag tänkt att skriva ett enda långt inlägg runt saker som kan vara bra att veta inför, under och efter Vätternrundan men ändrade mig när jag insåg att det förmodligen är lättare att dela upp det i flera kortare.

Så är jag rätt person att lyssna på inför en debut runt den kända pölen?

Jag tillhör kategorin människor som alltid försöker få full koll innan jag ska göra något. Jag dammsuger nätet på information, kollar in kartor (främst Google Maps) och frågar vänner och bekanta. Mina erfarenheter från Vätternrundan är två genomförda lopp på två försök (2016 & 2017) med en tredje start redan inbokad för 2018 så att jag är en nybörjare själv råder det nog ingen tvekan om. =)

Så jag hugger en av mina första funderingar som dök upp inför min första runda. Vilken starttid ska jag önska? Det är ganska enkelt att välja faktiskt, kan jag tänka mig att cykla på natten eller inte?

Mina två starter skedde på fredag kväll, 22:32 (2016) & 21:40 (2017). Första året valde jag alla de intervall som fanns tillgängliga med grön symbol på Vätternrundans hemsida. Grön prick innebär en mindre attraktiv tid, många vill starta så sent som möjligt för att få sova ordentligt och slippa mörkret. Andra året valde jag en liknande tid då jag tyckte att det var ganska trevligt att cykla på natten. Innebär detta att man som nybörjare alltid kommer få starta på kvällen när ingen annan vill starta? Absolut inte! Jag har en vän som startat mellan 05:15-05:50 på morgonen under sina första år, så visst finns det möjlighet att få en sen tid.

Nästa inlägg kommer att handla om valet av cykel, varmt välkommen åter!

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *